Locatii

La pas pe ulitele din Fundata

Fundata

Culoarul Rucar- Bran (DN73) este unul dintre cele mai apreciate drumuri din tara. Acesta este situat in grupa Bucegi a Carpatilor Meridionali si separa Masivele Bucegi si Leaota de Muntii Piatra Craiului si Muntii Iezer-Papusa. Drumul pleaca din frumoasa comuna Rucar (judetul Arges), strabate comuna Dambovicioara (Podul Dambovitei), intra in judetul Brasov prin comuna Fundata si continua cu Moieciu pana in Bran. Peisajul nu poate fi descris in cuvinte. Daca strabati acest drum vara, cand verdele naturii se scalda in soarele stralucitor de munte, sau iarna, cand natura capata straie albe de zapada, tabloul care te inconjoara este greu de descris in cuvinte.

Dar, poate cel mai frumos loc pe care il putem intalni urmand acest traseu este comuna Fundata. La jumatatea drumului se afla aceasta comuna, un loc cu totul deosebit. Acum ceva timp am scris despre acest loc si spuneam ca a fost declarat ca avand cel mai curat aer din tara. Ramasi placut surprinsi de peisajele minunate, de frumusetea locului si caldura oamenilor, am decis sa revenim si pe timp de vara. Si, credeti-ne, nu regretam absolut deloc.

Situata la 1360 de metri altitudine, Fundata este cea mai inalta comuna din tara. Frumusetea locului consta in faptul ca oriunde privesti poti zari muntele. Fie ca vorbim despre muntii Bucegi, muntii Leaota sau Piatra Craiului, maretia lor iti ofera un sentiment aparte. Poate, si din aceasta cauza, statia meteorologica amplasata in varful muntelui dovedeste puritatea aerului.

Recomandarea noastra este sa strabateti la pas ulitele comunei. Astfel, puteti fi siguri ca va bucurati de tot ceea ce ofera acest loc minunat. Chiar daca iarna are frumusetea ei, cand totul poarta straie albe, peisajul de vara este inconfundabil. Codrul verde, iarba plina de flori, zumzetul albinelor si al greierilor devine punctul culminant al locului.

Oamenii nu si-au uitat originile si pastreaza cu sfintenie traditiile, iar pentru majoritatea dintre ei sursa principala de venit a ramas crescutul animalelor. Prin gradini pot fi gasite oi sau vaci la pascut. Aceste imagini reflecta viata la tara, imaginea Romaniei pitoresti, imaginea pe care am intalnit-o de atatea ori in ograda bunicilor. De altfel, cei cu care am discutat ne-au povestit de unde isi iau motivatia din fiecare zi. Aerul curat, munca in ograda, mancarea sanatoasa sunt reteta unei vieti nelipsita de greutati, dar linistite.

Reactia ta

Incantat
2
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

1 Comment

  1. […] sunt oameni calzi si primitori, oameni gospodari, care povestesc cu patos despre traiul in Fundata si incercarile avute. In fiecare ograda am intalnit animale, iar gradinile lor sunt mereu […]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe in:Locatii