Locatii

La pas prin Satic, comuna Rucar

Satic

Satul Satic, reprezinta simbolul satului romanesc, coplesit de semetia muntelui si scaldat de racoarea raului.
Satul este situat in proximitatea comunei Rucar, judetul Arges si apartine teritorial de aceasta. Este asezat la aproximativ 10 km departare de Drumul National 73, care leaga Pitesti de Brasov. De la Podul Dambovitei drumul se abate printre chei si peisaje de poveste pana la intrarea in Saticul de Jos. Pana de curand drumul nu beneficia de asfalt, astfel ca in zilele toride de vara devenea o adevarata aventura mersul de-a lungul satului; astazi regasim asfalt proaspat inca de la abaterea din soseaua principala si pana spre finalul satului.
Asa cum spuneam mai sus, drumul care incepe de la Podul Dambovitei este un adevarat tablou. Acesta debuteaza cu cheile Dambovitei, niste formatiuni imense de piatra pe la poalele carora trece raul Dambovita.

In continuarea cheilor regasim ceea ce putem numi imaginea satului romanesc. Case ale oamenilor gospodari, ingrijite cu atentie si migala, inconjurate de gradini curate, proaspat cosite intotdeauna, sunt doar cateva din imaginile care definesc locul.

In gradini si curti regasim animale, care mai de care mai variate si mai frumoase, semn ca omul care traieste in Satic este un gospodar desavarsit. Pe alocuri, printre brazi se zareste, in zilele senine, fragmente din Piatra Craiului, zidul de adapost al locuitorilor satului Satic. Pentru o galerie foto din Piatra Craiului, va rugam sa accesati acest link.

In amonte, satul se lauda cu barajul Pecineagu, situat pe raul Dambovita, cel mai mare din anrocamente din Europa si in top 10 in lume. Este situat la 1117 m inaltime, avand o suprafata de 182 hectare. Se spune ca inginerul proiectant, Condeescu, a decedat in momentul inaugurarii barajului la auzul sunetului apei prin vanele de golire. Mai multe detalii despre barajul Pecineagu pot fi gasite aici. La 8 km in aval fata de baraj se afla hidrocentrala de la Valea lui Ivan.

Intreaga zona este destul de dezvoltata din punct de vedere turistic. Exista multe pensiuni, pentru toate buzunarele dar si gusturile.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

1 Comment

  1. Plaiuri de vis.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe in:Locatii