CalatorieLocatii

Casa de sub Munte, cazare in comuna Fundata

casa de sub munte

Comuna Fundata

Fundata este comuna situata la cea mai mare altitudine din tara, 1360 m. Aceasta este una dintre cele mai frumoase locatii din Romania, fapt datorat in principal pozitionarii muntilor in tot inconjurul comunei. Fie ca vorbim despre Muntii Bucegi, Muntii Leaota sau Muntii Piatra Craiului, maretia lor inconjoara comuna si creeaza un tablou infinit prin contopirea muntelui cu cerul.

Despre acest loc se spune ca are cel mai curat aer din tara. Statiile meteo amplasate in zona dovedesc acest lucru. Pentru noi este un loc aparte, un loc in care revenim mereu cu drag, indiferent de perioada anului si de fiecare data descoperim ceva nou. Locul nu si-a pierdut farmecul mostenit din generatii in generatii. Localnicii sunt oameni calzi si primitori, oameni gospodari, care povestesc cu patos despre traiul in Fundata si incercarile avute. In fiecare ograda am intalnit animale, iar gradinile lor sunt mereu ingrijite.

Unde ne-am cazat

Pensiunea Casa de sub Munte a fost gazda noastra, o locatie noua cu foarte multe facilitati. Inca de la intrare aceasta pensiune te intampina cu un aer cald, stilul modern al acesteia fiind temperat de formele traditionale prelucrate in lemn, toate acestea creionand un mediu familiar. Casa are capacitate pentru 6 adulti si 3 copii si se inchirieaza in regim self-catering. Aceasta se remarca usor, fiind amplasata pe cea mai frumoasa ulita din Fundata.

De pe terasa generoasa, vederea spre Muntii Bucegi este uluitoare. Zona nu este traversata de masini, linistea predomina indiferent de ora din zi. Vara se pot auzi doar vietuitoarele din iarba precum si pasarile care strabat vazduhul, iar iarna se aud din cand in cand fie copii la sanius, fie oameni pe ulita, care merg sa isi hraneasca animalele. Atractia principala este livingul cu semineu, un loc cald, in care poti depana amintiri cu prietenii din copilarie sau poti servi un ceai in miez de iarna, admirand peisajul de poveste. Bucataria este modern utilata, in ea regasind tot ceea ce am avut nevoie pentru a satisface diverse cerinte culinare. Putem spune ca, daca tot ceea ce iti doresti este liniste si timp pentru suflet, Casa de sub Munte iti poate oferi mai mult de atat – poti avea parte de viata omului simplu de la tara, preocupat doar de ziua de azi, la o aruncatura de bat de freamatul civilizatiei urbane. Casa de sub Munte nu iti ofera doar muntele de deasupra ei, ci intreaga natura care iti va ramane imprimata in suflet timp indelungat.

Pensiunea Casa de sub Munte se afla chiar pe unul din traseele ecoturistice, cel cu omuletul albastru.

Cum se ajunge la Casa de sub Munte

Comuna Fundata este situata la 200 km fata de Bucuresti si 50 km fata de Brasov. Accesul catre pensiunea Casa de sub Munte se face de pe culoarul Rucar – Bran (DN 73). Dupa intrarea in comuna se urmareste indicatorul Fundatica pentru cca 3.5 km, pe drum asfaltat si apoi pentru cca 300 m pe drum pietruit, pana in fata casei.

Mai multe detalii, cu privire la amplasarea pensiuni pot fi gasite aici.

Pentru informatii despre disponibilitate si preturi puteti folosi numarul de telefon 0764 445 919 sau direct pe site.

Activitati si puncte de atractie

  • Zona Fundata – Fundatica ofera mai multe trasee ecoturistice. Pe site-ul PoartaCarpatilor puteti gasi toate informatiile.
  • Satul Sirnea, primul sat turistic din Romania – acesta apartine de comuna Fundata.
  • Cheile Gradistei – ofera si posibilitatea pentru practicarea sporturilor de iarna.
  • Pentru pasionatii de munte din Fundata se pot face mai multe trasee montane catre muntii Bucegi, Leaota sau Piatra Craiului.
  • Comuna Dambovicioara  impreuna cu satul Ciocanu. In Dambovicioara se pot vizita cheile, pestera Dambovicioara si Cheile Bursturetului.
  • Castelul Bran.
  • Cetatea Rasnov.

Mai jos pot fi vazute mai multe imagini cu privelistea oferita de imprejurimile pensiunii:

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Calatorie