Locatii

Drumetie in Parcul National Piatra Craiului

Piatra Craiului

Pentru prima iesire mai spectaculoasa din acest sezon am ales Piatra Craiului. Au trecut multi ani de cand nu am mai ajuns la cabana Garofita, asa ca am pus cap de lista a drumetiilor acest traseu. Am plecat inca de dimineata din comuna Rucar, pe vreme de ploaie, cu speranta ca nu vom intampina probleme si vom putem parcurge un traseu. Si spre surprinderea noastra, in satul Satic punctul de plecare, vremea era insorita.

De la hidrocentrala Valea lui Ivan ne-am inceput aventura. Am intrat pe Valea Dragoslovenilor, drumul care duce la cabana Garofita. Accesul pana acolo se face usor, frumusetea locului acompaniat de sunetul raului iti ofera o stare de bine.
Chiar daca nu avem conditie fizica foarte buna, dupa o ora de mers am ajuns la cabana Garofita, cabana aflata intr-o stare foarte buna, vizibil schimbata de cand am fost ultima oara aici, aproximativ acum 10 ani.

Planul nostru a fost sa facem urmam traseul pana la marelele Grohotis. Ne-am abatut pe cararea din dreapta cabanei, urmand semnul crucii galbene, insa, dupa aproximativ 400 m in cale ne-a iesit un urs. Pentru mine a fost prima oara cand am trait o asemenea experienta, asa ca am decis sa ne intoarcem spre cabana. Ursul nu a vrut sa ne atace, a fost si el surprins la fel de mult ca si noi, si curios din fire a decis sa mearga dupa noi o perioada.
Intorsi la cabana am luat in calcul sa renuntam. Insa, dupa o discutie cu cabanierul, am ales sa mergem spre Poiana Tamasel si de acolo sa ne continuam drumul spre Piatra Craiului. Conform proverbului, tot raul spre bine, cand am ajuns in Poiana Tamasel cerul era senin si am putut sa ne bucuram de o priveliste fascinanta.

Pentru mine a fost o iesire neasteptat de buna. Vremea ne-a surprins pozitiv si ne-a rasplatit cu soare o buna perioada din traseu, adrenalina nu a lipsit la intalnirea cu mos Martin, iar peisajul a meritat fiecare efort depus.

Traseu: Rucar – Satic, o jumatate de ora de mers cu masina. Pe jos: Valea lui Ivan – Garofita o ora. Garofita – stana din Tamasel putin peste o ora; de acolo, cu pauzele necesare pentru a fotografia peisajul aproximativ o ora si jumatate pana la Umerii Pietrei Craiului.
Informatii utile: daca ramai fara apa, la cabana sunt doua izvoare potabile. De curand cabana si-a reluat activitatea, astfel ca se fac cazari dupa pandemie, in limita locurilor dispuse dupa noile reglementari.

Galerie foto, Piatra Craiului:

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

2 Comments

  1. […] aproximativ 15 ani in aceasta vara am revenit la Cabana Curmatura (Piatra Craiului). Prima data am urcat de la Fantala lui Botorog, pe banda galbena. De la cabana am urcat pana la […]

  2. […] ca sunt subiectiv, insa Piatra Craiului este cel mai frumos munte din tara. Este drept, am crescut in Rucar si de-a lungul anilor am avut […]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Locatii