Diverse

Fotogalerie. Colibe din zona Rucar

Rucar

Pamantul a fost si ramane mostenirea primita de la strabunicii nostri. Pe vremuri, pamantul era cel mai importanta avutie pentru om. Bogatia se masura in lungimea pamantului si numarul de animale din gospodari, motiv pentru care strabunii nostri isi ingrijeau fiecare bucata de pamant in fiecare an. Pastoritul animalelor si cultivarea pamantului reprezentau principalele activitati si ocupatii.

Insa, cu trecerea anilor, industria a aparut si s-a dezvoltat intr-un ritm rapid. Lucrurile s-au schimbat si oamenii au renuntat sa mai lucreze pamantul ca odinioara. In trecut, fiecare gospodarie isi pregatea camara pentru iarna din productia proprie. Insa, dupa deschiderea supermarketurilor si usurinta cu care se poate procura hrana, oamenii au inceput sa renunte la vechile obiceiuri. In urma au ramas colibele din varf de munte, faurite si ingrijite cu truda de catre bunicii nostri.

Dar, cu toate acestea, in comuna Rucar, mai exista, inca, familii care au decis sa duca traditia si munca mai departe. Si, spre surprinderea mea, la ultima iesire in natura am gasit activitate. Oamenii harnici isi curatau gradinile si isi pastoreau animalele. Omul sfinteste locul si acest lucru se vede in anumite gradini, in care verdele curat al primaverii subliniaza truda.

Mai jos va prezentam o colectie de colibe din zona Rucar:

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre comuna dintre munti, Rucar, accesati acest link.

Reactia ta

Incantat
1
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Diverse