Calatorie

Muntele Draganu – drumul copilariei

Muntele Draganu

Amintirile copilariei raman toata viata. Indiferent de natura lor, acestea te vor urma si, de multe ori, ai da orice pentru a retrai macar o particica din tot ceea ce iti bucura sufletul. Nu este prima oara cand scriu despre copilaria mea, de aceea nu vreau sa insist prea mult pe acest subiect. Crescut intr-o frumoasa zona de munte, la Rucar, am avut ocazia sa parcurg o serie de trasee montane. Si unul dintre ele este situat la nivelul muntelui Draganu. Acest drum il strabateam in fiecare vara, impreuna cu bunicul meu. Crescator de animale, bunicul isi petrecea aproape intreaga vara pe Valea Arsitei. De acolo mai urma doar un pas mic pana la stana din muntele Draganu, de unde ne aprovizionam cu produsele traditionale realizate dupa retete mostenite din tata in fiu.

Din fericire, am putut reface de curand acest traseu. Pe carari de munte, din ce in ce mai putin batatorite de oameni, a inceput aventura. Drumul, care alta data il faceam la pas, acum pare mult mai greu. Dar, frumusetea locului, aerul curat, dar si verdele crud al codrului, mi-au dat energia de care aveam nevoie pentru a continua.

Ultimul hop care trebuia parcurs pana in gradina bunicilor mi-a starnit emotia copilariei. Un loc abrupt, care mereu ne aducea la epuizare. Daca inainte ne astepta vernada colibei, pe care ne odihneam, de aceasta data am gasit un loc in paragina, uitat de timp 😞

Apogeul a fost atins cand am zarit stana din Draganu. Stiam ca nu mai este mult, si destinatia se apropie de final. Ajuns acolo, m-am simtit inconjurat de munte. Cu vedere spre Piatra Craiului, muntii Bucegi, muntii Leaota si varful Papusa, relaxarea m-a cuprins instant. Creatia lui Dumnezeu ofera cel mai frumos sentiment din lume. Din pacate, vremea nu a fost asa cum mi-am dorit, norii fiind asezati pe varfurile muntilor. Dar, chiar si asa, am reusit sa surprind o serie de fotografii, imortalizand frumusetea locului.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

1 Comment

  1. Totul arata genial 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe in:Calatorie