Calatorie

La stana

Lasand in spate caldura din ultimele zile, am ales sa petrecem o zi altfel, o zi in care sa nu conteze nimic altceva decat linistea, pacea si calmitatea muntelui. Astfel ca am ales sa mergem la o stana din apropierea zonei in care ne-am nascut. Nu puteam alege altceva decat un munte din comuna Rucar, Arges.

Comuna Rucar este cunoscuta pentru traditionala si gustoasa branza in burduf si coaja de brad si nu numai. Dar, in spatele productiei are loc un proces meticulos care necesita multa munca. Gazda ne-a fost muntele Draganu, un loc deloc strain pentru noi. Drumul ne-a trezit atatea amintiri din copilarie, am retrait momentele in care, impreuna cu bunicul meu, urcam acolo in fiecare vara.

Odata ce ajungem acolo, suntem intampinati de un peisaj uimitor. Stana este amplasata in gol alpin, in cel mai inalt punct din zona avand o vedere panoramica de 360 grade. Nu ai cum sa nu remarci masivul Piatra Craiului si Valea Dambovitei, muntii Papusa, muntii Leaota si muntii Bucegi.

Am fost intampinati de o multime de caini, paznicii stanei, insa imediat si-a facut aparitia si responsabilul stanei; un om ospitalier, cald, dornic parca de a vedea noi persoane. Dupa multe povesti incredibile din experienta lui, secrete privind fabricarea branzei a venit momentul mult asteptat, pranzul. Mamaliga nu imi este straina, insa cea mancata acolo a fost una dintre cele mai bune din viata mea. Bineinteles ca nu a lipsit bine cunoscutul bulz ciobanesc, facut pe jar. Stiti care este secretul unei branze bune? Atunci cand rupi bulzul, aceasta trebuie sa se intinda.

Chiar daca nu am petrecut foarte mult timp in zona, am incercat sa luam contact cat mai mult cu viata de acolo. Dupa o plimbare in imprejurimi, in care am reusit sa ne bucuram de linistea naturii, peisajele uimitoare, aerul curat si culesul fragilor, am coborat la fantana din vale dupa apa.

Am ramas surprins de acei magarusi care ajuta la caratul apei. Dupa ce au fost pregatiti cu recipiente speciale, acestia au urmat singuri drumul pana la fantana si inapoi la stana.

Senzatia a fost ca timpul sta pe loc, dar acesta a trecut foarte repede. Nu ne-am dat seama cand ne-am apropiat de ora 16.

Incarcati cu energie pozitiva, fericiti de experienta traita, am plecat inapoi spre Rucar. Dar, inainte de asta, am promis ca o sa revenim.

https://www.youtube.com/watch?v=5crVsaxCw3A&t=3s

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Calatorie