Calatorie

Vacanta de vara – la fragi

Chiar daca am crescut, pot spune ca vacanta de vara a venit si pentru mine. De ce? Pentru ca vara revin cel mai des acasa. Daca in perioada copilariei eram acasa si cat era vara de lunga bateam ulita bunicilor, acum lucrurile stau mult mai diferit. Era acel moment pe care il asteptam inca de la inceputul anului scolar. Nu aveam griji, nu aveam probleme, tot ce faceam era pentru distractia noastra. 

Ca fiecare copil, o parte din aceasta perioada a anului o petreceam cu bunicii. Aventura culmina cu mersul dupa fragi. Chiar daca eram mic, bunica ma lua de fiecare data cu ea, pentru a culege micutele fructe de padure. Era o munca grea, mersul pe munte, culesul, dar rasplata era pe masura.

Anul acesta, dupa mult timp, am dorit sa retraiesc aceste momente. Nu este pentru prima oara cand scriu despre locul copilariei si probabil nici ultima. Asezat intre muntii Piatra – Craiului, Leaota, Papusa, locul meu natal reprezinta intersectia celor mai frumoase vai si culoare montane.

Astfel ca, adunand o gasca mai mare am ales sa mergem spre Piatra Craiului -un loc atat de minunat, impodobit de o pajiste multicolora infinita, asezata la picioarele masivului munte. Aerul rece si curat, verdele crud al ierbii si al codrului, mireasma si culorile florilor, vajaitul raului, iti alunga orice gand negativ. O iesire in natura reprezinta cel mai bun remediu pentru fiecare ingrijorare.

Bineinteles ca nu am mai avut acelasi scop ca in copilarie, sa aduc acasa cat mai multe fragi. De aceasta data iesirea a fost una nostalgica, in care am reusit sa ne bucuram de gustul micutelor fructe de padure, care in opinia mea, nu se compara cu niciun alt fruct.
Ne maturizam atat de repede si uitam momentele care ne-au adus atata satisfactie vietilor noastre. Dar, trebuie sa ne rupem uneori de rutina zilelor in care traim si sa ne reintoarcem la origini, origini care, in adancul sufletelor noastre  reprezinta caramida si reperul temeliei adultului care tanjeste dupa un moment din copilarie.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

1 Comment

  1. […] fata de restul vacantelor, putand astfel rememora atatea amintiri din copilarie. De la mersul dupa fragi prin padure, vizita la stana, sau pur si simplu timpul petrecut in curtea casei mi-a oferit satisfactie. Am […]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Calatorie