Diverse

Beneficiile plantelor medicinale

Plante medicinale

Natura mereu ne recompeseaza in diferite moduri. Vara, in gradinile de fanete (in special in zonele montane) pot fi regasite o serie de plante medicinale. In zonele rurale, traditia strangerii plantelor s-a transmis din generatie in generatie. Imi aduc aminte cu drag verile din copilarie: pe langa mersul dupa fructe de padure, in fiecare vara culegeam plante medicinale, folosite pentru ceai. Printre cele mai importante se numarau cimbrul, sunatoarea, codita-soricelului.

Cimbrisorul (Thymus serpyllum), este folosit atat pentru ceaiuri cat si in bucatarie, intr-o serie de retete. Acesta are o serie de proprietati si este folosit in principiu pentru  tusea spastica, convulsiva si astmatica, in caz de reumatism. Si nu numai; este bun si pentru migrene si dureri de cap. Datorita aromei, acesta este folosit si in bucatarie, in functie de gusturile fiecaruia.

Sunatoarea (Hypericum perforatum) se culege in zilele insorite si uscate, cand floarea este deschisa. Aceasta planta medicinala este folosita in principal in cazul stresului, depresiei si anxietatii. Medici o recomanda si pentru probleme la nivel abdominal. Este recomandata in caz de colici abdominale, biliare sau gastrita.

Coada-soricelului (Achilea millefolium) are beneficii principale pentru afectiunile digestive, enterite, enterocolite, in colicile abdominale, in bolile diareice, in tratamentul hemoroizilor. Aceasta planta ajuta la refacerea celulelor hepatice, previne infectiile, combate spasme intesinale si poate fi folosit ca de dezintoxicant pentru ficat.

Pe langa cele prezentate, as aduce in discutie si teiul. Acesta ofera unul dintre cele mai aromate si parfumate ceaiuri. Florile de tei au în compoziţie un anumit tip de zahar, acid galic si catecol, precum si ulei esential numit farnesol. Prin folosirea lui sunt reduse inflamatiile de la nivelul aparatului respirator, fiind astfel de mare ajutor celor care sufera de viroze sau raceli.

Pentru toate aceste plante medicinale va recomandam o uscare intr-un loc bine aerisit, la umbra, intinse intr-un strat subtire pe hartie sau panza. Pe langa acestea, in gradinile multor oameni se gasesc si alte plante medicinale, precum musetelul, galbenelele sau menta.

Reactia ta

Incantat
1
Fericit
1
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Diverse