Calatorie

Varful Papusa, cel mai antrenant traseu din sezon

Varful Papusa Muntii Iezer Papusa

Traseu: cabana Cuca – varful Papusa 4 ore. Dupa o pauza binemeritata am strabatut spintecatura Papusii si am continuat pe creasta pana la varful Tambura si varful Fracea. Am coborat pe varful Fracea, ca sa ajungem in punctul de plecare, cabana Cuca. Intreg traseul a durat 8 ore si am strabatut 20 km.
La cabana Cuca se ajunge din Leresti, comuna situata la cativa kilometri de Drumul National DN73 (Pitesti – Brasov).

Varful Pupusa Muntii Iezer Papusa

Situati in lantul Carpati, Carpatii Meridonali, grupa majora sudica, muntii Iezer – Papusa ofera un traseu de neuitat, cu peisaje care iti taie rasuflarea. Muntii Iezer – Papusa sunt ridicati intre cursurile superioare ale raului Doamnei si Dambovitei, care ii delimiteaza la nord, nord- vest si vest, catre inaltele culmi ale Fagarasului, precum si la est, catre creasta Pietrei Craiului.

Am spus ca atingerea varfului Papusa a fost cel mai antrenant traseu din acest sezon. Chiar daca in urma cu putin timp am realizat un traseu in Piatra Craiului, urcarea spre Varful Papusa a fost mult mai grea. Pentru a ajunge la cota 2391, drumul nu este deloc usor, iar drumul este abrupt. Spre deosebire de alte trasee, unde am intalnit si portini de ses, acest traseu a fost cu adevarat solicitant. Insa, la final tot efortul merita. Privelistea din varf nu poate fi comparata cu nimic. Avand o panorama de 360 grade, am putut vedea munții Bucegi, muntii Piatra Craiului, muntii Fagaras, varful Iezer si lacul de acumulare Rausor.
In trecut am atins si varful Iezer, dar cu siguranta privelistea este mult mai frumoasa din varful Papusa. Sentimentul este greu de descris in cuvinte. Momentul petrecut acolo a fost savurat la maxim. Cand esti inconjurat de maretia muntilor, vazand atata frumusete in jurul tau, starea de bine atinge apogeul.

Galerie foto de pe traseu:

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

1 Comment

  1. […] asezare geografica, comuna nu putea fi pozitionata mai bine. Situata intre patru unitati de relief, Muntii Iezer-Papusa, Muntii Fagaras, Muntii Piatra Craiului si Muntii Leaota, comuna a fost binecuvantata cu resurse […]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Calatorie