CalatorieLocatii

Fundata, locul cu cel mai curat aer din tara

odaia cu povesti fundata

La jumatatea culoarului Rucar – Bran, la granita dintre judetul Arges si Brasov, se afla comuna Fundata. Judetul Brasov este renumit pentru locurile cu peisaje asemanatoare Elvetiei. Printre Sirnea, Pestera, Magura sau Zarnesti, aducem in discutie si Fundata. De cativa ani, se spune ca aici este cel mai curat aer din tara, motiv pentru care am decis sa mergem sa ne convingem.

Pentru mine au trecut cativa ani de cand am fost ultima oara in inima Fundatei, dar, dupa ce am pasit acolo, m-a cuprins un sentiment de regret. Iesind din Drumul national 73, dupa doar cateva minute rasare in fata noastra masivul Bucegi in bataia soarelui. Asezata intre muntii Bucegi si Leaota, comuna Fundata este un loc magic, un colt de rai. 

Situata la altitudinea 1360 m, intr-adevar, aerul este mult mai curat. Si, acest lucru nu este simtit doar in atmosfera, dar si in discutiile cu satenii. In plimbarea noastra prin sat, am ajuns in ograda unui satean cu care am intrat in vorba. Chiar daca are o varsta inaintata, acesta duce o viata activa, ingrijind mai multe animale. In timp ce ne prezenta cel mai nou membru din ograda, un miel, ne spunea ca aerul curat, mancarea sanatoasa si miscarea l-au tinut activ atatia ani.

Pe langa plimbarile in sat, daca te cazezi in Fundata, imprejurimile iti ofera o serie de atractii. Daca esti pasionat de plimbarile montane, poti face trasee  spre Prapastiile Zarnestilor, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei. Nu departe se afla si comuna Dambovicioara, coborand prin Ciocanu. De aici se ajunge usor in Parcul National Piatra Craiului si se poate vizita Pestera Dambovicioara.

Locurile de cazare sunt destule, cu preturi pentru toate buzunarele. Un lucru este clar, privelistea incantatoare se regaseste la orice pas. Satenii sunt oameni calzi, oameni primitori care sunt fericiti atunci cand intalnesc turisti, carora abia asteapta sa le spuna povestile lor.

Revenind la peisaje, va lasam mai o jos o galerie din mica escapada. Gandul nostru este deja la primavara, pentru a reveni in acest loc magic, surprinzand cum natura se imbraca in noile straie.

Reactia ta

Incantat
1
Fericit
1
Dragoste
1
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

1 Comment

  1. […] si Sirnea, unde principala sursa de venit a oamenilor este pastoritul oilor. Povestind despre Fundata si viata linistita de acolo, spuneam ca intamplator m-am intalnit cu un satean foarte amabil, a […]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe in:Calatorie