Travel

Impresii de la cetatea Rupea

Recent, am abordat subiectul legat de drumul pe Transalpina si despre ceea ce se poate vizita pe parcursul unei excursii care leaga si acest drum. Dupa ce am creionat povestea Castelului de Lut, a venit timpul sa povestim si despre Cetatea Rupea. Istoria orasului Rupea este una destul de bogata. Pe site-ul primariei gasim o serie de informatii mai putin cunoscute. Conform acestuia, Rupea a fost amintita inca din anul 1433, fiind la vremea respectiva un important centru comercial.

In majoritatea asezarilor din Ardeal sasii si-au pus amprenta, contribuind la dezvoltarea satelor si a oraselor. La fel s-a intamplat si in Rupea; colonisti sasi, sositi in a doua jumatate a secolului al XII-lea, au adus o contributie determinanta la dezvoltarea localitatii. Inainte de 1918, Rupea avea 4 banci (cea mai importanta fiind Banca Cetatea), iar la scurt timp dupa, in 1920, a luat nastere prima scoala gimnaziala romaneasca.

Orasul Rupea

Aflata intre Brasov si Sighisoara, Cetatatea Rupea este cel mai important ambasador al orasului. Asezata impunator pe Dealul Cohalmului, cetatea nu poate fi trecuta cu vederea. Si, din acest motiv, am ajuns sa o vizitam si noi, fara sa ne planificam de dinainte. Despre cetate, se spune ca prima atestare a acesteia a aparut in 1324, dar banuiala este ca a fost construita cu mult inainte de aceasta data. Intreaga cetate este formata din mai multe cladiri; astfel, in spatele zidurilor intalnim Cetatea de sus, Cetatea de mijloc si Cetatea de jos.

Am ramas placuti surprinsi de forma in care se afla cetatea. Spre deosebire de altele, cetatea Rupea este intr-o stare buna, fiind renovata in urma cu cativa ani, dar pastrand acel aer medieval. Poate si din cauza ca am gasit acolo un “mic festival”, unde aveai ocazia sa te lupti, purtand o sabie, sa tragi cu arcul, sau sa imbraci vestimentia caracteristica trecutului.

Daca vrei sa parcurgi drumul cu prietenii tai, pentru mai multa distractie, alege una din variantele oferite de brent.ro.

Related posts
LocatiiTravel

Fundata, locul cu cel mai curat aer din tara

Travel

Prima iesire in natura, 2020

Travel

Top 5 targuri de Craciun din Romania

LocatiiTravel

Altfel de viata, viata la tara

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Worth reading...
Transalpina, Drumul Regelui