Calatorie

Castelul de Lut, Valea Zanelor

Castelul de Lut, situat in Valea Porumbacului, judetul Sibiu, o constructie realizata 100% din materiale naturale, reprezinta transpunerea unei imagini de basm, din cartile copilariei in realitatea secolului 21, la poalele Muntilor Fagaras. Poate ca cel mai semnificativ cuvant care poate descrie constructia inedita este curaj. Cu toate ca majoritatea dintre noi visam sa ne parasim locul de munca actual, viata de oras, in schimbul linistii pe care muntele si natura o pot oferi, decizia finala este mult departe de dorintele noastre. Un cuplu curajos, Razvan Vasile si sotia sa, Gabriela, au fost fauritorii Castelului de lut, renuntand la viata de oras si alegand sa se retraga la munte, cladind acest impresionant punct de atractie nationala.

Amplasat in vecinatatea raului Porumbacu si Muntilor Fagaras, inconjurat de vegetatie si locuri de relaxare, Castelul de Lut transpune basmul si povestile cu zane in mijlocul civilizatiei actuale, construind o imagine de nedescris.

Castelul este format din doua nivele, are 10 camere si doua turnuri, fiind construit doar din piatra, beton, lemn, lut si var, acoperisul fiind format din sindile de lemn, toate faurite manual.

In interior poti regasi si magazine de suvenituri, dulciuri si sucuri naturale, pe care le poti servi in locurile de relaxare special amenajate in curtea Castelului.

Pe parcursul vizitei la Castelul de Lut, oamenii se bucura de desprinderea de la realitatea zilnica si pasirea in lumea de poveste. In cadrul vizitei noastre am luat parte la sedinte foto, in care doamnele si domnisoarele pozau intocmai ca niste personaje de poveste, la exclamatii de uimire datorate detaliilor perfecte care cladesc un peisaj unic in lume.

Nu uita, daca alegi sa vizitezi Transalpina sau Sibiul, planifica si un popas la Castelul de Lut.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

2 Comments

  1. […] plecare, anume Brasov, ne-am continuat traseul vizitand Manastirea Cozia si Castelul de Lut. Despre Castelul de Lut o sa povestim mai multe in urmatorul […]

  2. […] se poate vizita pe parcursul unei excursii care leaga si acest drum. Dupa ce am creionat povestea Castelului de Lut, a venit timpul sa povestim si despre Cetatea Rupea. Istoria orasului Rupea este una destul de […]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Calatorie