Calatorie

Top 5 targuri de Craciun din Romania

Targul de Craciun Sibiu

Daca anul trecut povesteam despre experienta avuta la targul de Craciun din Zagreb, Croatia, in acest an o sa imi indrept atentia spre Romania.

Ajuns la cea de-a 13-a editie, targul de Craciun din Sibiu este situat pe primul loc in topul categoriei sale. Deja este o binecunoscuta traditie pentru sibieni acest targ. In ultimii ani, acesta a crescut in popularitate, motiv pentru care se deschide inca din 15 noiembrie. In aceasta perioada a anului strazile centrale sunt neincapatoare. Turisti din toate colturile Europei si nu numai aleg sa viziteze targul. Pe langa produsele homemade, care pot fi gasite in cabanutele din interiorul targului, intreg orasul reprezinta un atuu important. Indiferent de anotimp, Sibiul este un oras pe care nu il poti rata; pentru mine este un muzeu in aer liber.

Pentru locul doi am ales targul de Craciun din Cluj Napoca. Ascensiunea Clujului este destul de mare si acest lucru se resimte si in numarul de turisti care ii calca hotarele. Iar in aceasta perioada a anului, multi vin pentru targ. De altfel, anul trecut, targul a fost inclus in top 10 cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa.

Podiumul este completat de Oradea. Cu siguranta nu reprezinta o surpriza pentru nimeni. Orasul este foarte ingrijit, iar in ultimii ani au fost investititi mai multi bani pentru reabilitarea lui. De altfel, centrul a devenit una dintre principalele atractii din Romania. Si din cate se pare, autoritatile nu au neglijat sarbatorile de iarna. Vedeta din Piata Unirii este roata carusel. Aceasta adauga un plus de adrenalina si culoare.

Pentru locul 4 am ales Bucurestiul. Nu puteam sa ignor capitala tarii. De altfel, nici nu aveam cum sa nu includ targul in acest top avand in vedere ca au fost cheltuiti aproximativ 2.5 milioane de euro pentru amenajarea targului si orasului. Rezultatul nu poate fi decat spectaculos. In ultimii ani, acesta a fost organizat in Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului. Pe toata durata targului sunt organizate concerte, dar si o serie de activitati pentru copii.

Pe ultimul loc am lasat Brasovul. Situata la poalele Tampei, Piata Sfatului devine o pata de culoare in perioada targului de Craciun. Fiind un oras de munte, atmosfera acestei perioade se resimte mult mai bine. Atractiile sunt multe, posibilitatile la fel; daca ajungi in Brasov in acest an, neaparat trebuie sa vizitezi si Poiana Brasov.

Copyright poza de cover: Observatorul Prahovean.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Calatorie