Calatorie

Targul de Craciun din Zagreb

Targul de Craciun din zagreb

In ultimul an, in Zagreb (Croatia) am ajuns de mai multe ori. Despre oras am numai cuvinte de lauda; un oras destul de aerisit, curat, cu un centru care arata impecabil si obiective turistice la orice pas. Ceea ce nu stiam despre acest oras este faptul ca in ultimii 3 ani a fost votat orasul cu cel mai frumos targ de Craciun din Europa. Mi-a venit greu sa cred cand am vazut acest titlu de stire pe Internet, stiind de targul de Craciun din Viena, cel din Budapesta.

Povestea targului de Craciun din Zagreb (Croatia) a devenit cunoscuta in intreaga lume de cativa ani. Minunatul targ de Craciun a castigat de 3 ori consecutiv titlul de “Cel mai bun targ de Craciun din Europa”, in urma unui sondaj online “Cele mai bune destinatii din Europa”.
Frumusetea consta in faptul ca tot centrul orasului imbraca straie de sarbatoare si pe fiecare straduta, piata si parc se gaseste un targ cu o anumita tematica. Concertele de colinde in aer liber, cabanutele de mancare tradititionala si zecile de suveniruri handmade se potrivesc de minune cu atmosfera si decoratiiunile specifice celei mai minunate perioade a anului, Craciunul.
Deschis de pe 1 decembrie 2018 pana pe 6 ianuarie 2019 targul primeste mii si mii de turisti si ofera o experienta extraordinara.

Am avut ocazia de a colinda, timp de 2 seri centrul orasului. Turul a inceput din piata Ban Josip Jelačić, unde poate fi gasit pomul de Craciun. In majoritatea serilor sunt concerte de colinde live. In imediata apropiere sunt cabanutele unde se poate manca si bea vin fiert.

Zona pietonala din centrul orasului, Piata Europeana, ofera o pata de culoare in acest decor minunat. Aici pot fi gasite suveniruri si decoratiuni de Craciun (majoritatea dintre ele fiind lucrate manual) dar si o selectie de mancare si bautura, acompaniate de muzica pe timp de seara. Un lucru interesant a fost faptul ca am gasit zone pentru fiecare varsta, am gasit 3 scene unde se tineau concerte live si peste toata zona plutea o atmosfera de sarbatoare, oferind o stare de bine.

Parcul Zrinjevac – unul dintre cele mai frumoase locuri din Zagreb. Toti copacii sunt acoperiti de luminite iar pavilionul muzicii vechi, din centrul parcului, se potriveste perfect cu decorul. Poate aici este locul unde poate fi experimentat cel mai bine specialitatiile de iarna din Zagreb. Cabanutele din lemn, extrem de primitoare ofera o gama larga de suveniruri si decoratiuni cu orasul.

Turul s-a incheiat cu parcul de gheata din Piata Regelui Tomislav. O poveste de Craciun va asteapta intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Zagreb – patinoarul, alimente si bauturi selectate, precum si evenimente muzicale. Acesta este locul unde puteti patina J

Pe langa zecile de beculete, muzica, mancare si suveniruri, targul de Craciun din Zagreb ofera spatiu si zone mai putin aglomerate decat alte capitale din Europa. Intins pe mai multe strazi, piete, parcuri vizitatorii se pot bucura in liniste de bucuriile oferite de acestea.

Mai multe poze pot fi gasite aici.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Calatorie