CalatorieLocatii

Sat Ciocanu, un colt de rai, o oaza de liniste

Satul Ciocanu
Satul Ciocanu

Romania este o tara frumoasa, cu peisaje uimitoare, locuri care iti taie respiratia, oaze de liniste. Si unul dintre aceste locuri este satul Ciocanu din comuna Dambovicioara. Drumul pana acolo este unul accesibil. Se poate ajunge atat din Fundata, cat si din Dambovicioara. De altfel, chiar și acesta este o atracție. Nu de mult, o revista de specialitate il includea in top 5 drumuri de tara pe care trebuie sa mergi.

Ca sa avem o experienta ampla, am plecat din Rucar pe Drumul National 73 (culoarul Rucar-Bran) si din Fundata ne-am abatut spre Ciocanu. Din drumul principal am strabatut aproximativ 5-6 km pana in culmea satului. Aceasta ruta ne-a permis sa trecem si prin Sirnea, un sat la fel de frumos. Sirnea a fost declarat primul sat turistic din Romania, in 1960.

Cum toamna ne-a daruit zile insorite si calde, am avut ocazia sa petrecem un timp minunat. Satul Ciocanu este un loc pitoresc, fiind unul dintre satele aflate la cea mai mare altitudine, aproximativ 1200 m.

Locul este cu adevarat special, atractia principala fiind peisajul. Satul are locuri de unde poti admira atat Muntii Bucegi, cat si Piatra Craiului. Aerul curat, peisajul, viata la sat, iti ofera linistea si relaxarea dupa care tanjesti. Indiferent de anotimp, satul Ciocanu isi pastreaza frumusetea. Va recomand ca, oricand ajungeti acolo, sa luati un rucsac pentru o drumetie. De acolo pot fi urmate o serie de trasee montane.

Localnicii sunt foarte primitori. Satul adaposteste putine familii, sursa lor de venit fiind animalele si produsele preparate in casa. De altfel, aproape in fiecare gospodarie se pot zari vaci sau oi. Daca esti pasionat de bucataria traditionala este bine de stiut ca poti gasi produse autentice. Poti savura preparatele lor traditionale, in special branza in cosulet de brad, cascavalul afumat, dulceata de fructe de padure, alaturi de siropul din pere de brad.

Pentru cazare oferta este una destul de bogata. In ultimii ani au crescut numarul pensiunilor in zona, dar exista si varianta cazarii la sateni. Pe langa acestea si comuna Dambovicioara ofera locuri de cazare.

La intoarcere, am ales drumul spre Dambovicioara. Nu puteam rata ocazia de a revedea minunatele chei ale Dambovicioarei.

Recomandarea noastra este ca, daca ajungeti in zona, sa incercati papanasii de la Pensiunea Cerbul. Poate fi cireasa de pe tort la final de zi. 🙂

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
1

Ar putea sa-ti placa si

1 Comment

  1. […] Dambovitei, Fundatica, Sirnea si Ciocanu. Si toata atentia ne-a fost captata in aceasta locatie, sat Ciocanu (Dambovicioara). La o aruncatura de bat de Sirnea, granita dintre Arges si Brasov, locul este cu […]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe in:Calatorie