Diverse

Ce reprezinta Craciunul

Craciun fericit!

Daca ar fi sa discutam despre istoria Mosului Craciun, legenda incepe cu Sfantul Nicolae din Myra, un episcop creștin grec din secolul al IV-lea din Myra din Lycia, care a fost renumit pentru darurile generoase pentru cei saraci si anevoiosi. Chiar daca acum Mos Nicolae se sarbatoreste pe 6 decembrie, acesta a fost inceputul Mosului Craciun.

In ianuarie 1863, revista Harper’s Weekly a publicat prima ilustrație a lui Sfantului Nicolae de Thomas Nast. In imagine purta un costum rosu. In urmatorii 20 de ani, Thomas Nast a continuat sa il deseneze pe Mos Craciun in fiecare Craciun, iar operele sale erau intr-adevar foarte populare.

Dar, totusi, prima oara Mos Craciun a fost folosit in publicatiile Coca-Cola, in anii 1920. Si a fost doar inceputul unei imagini care s-a dezvoltat si a crescut de la an la an. In acest fel am ajuns sa confundam Craciunul cu Mos Craciun. Reclamele excesive care incep inca din noiembrie, goana dupa cadouri si cumparaturi, impodobirea casei si a bradului au dat uitarii ceea ce sarbatorim de fapt in ziua de 25 Decembrie.

25 Decembrie este cea mai importanta zi, este ziua in care sarbatorim nasterea Mantuitorului Isus Hristos.

“Astazi, in cetatea lui David, vi s-a nascut un Mantuitor, Care este Hristos, Domnul! Iata care va fi semnul pentru voi: veţi gasi un Copil nou-nascut, infasat si culcat intr-o iesle.“ (Luca 2:11-12)

Cu totii am uitat acest aspect. Am facut din aceasta sarbatoare o sarbatoare a mancarii, a cadourilor, o zi de petrecere. Ar trebui sa ne oprim o clipa, sa reflectam la semnificatia zilei de azi si sa o sarbatorim cum se cuvine.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Diverse