Diverse

Nu amana

nu amana

Auzim mereu in jurul nostru ca viata este scurta si ca aceasta trebuie traita. Ducem zi de zi procese de luare de decizie, uneori mai grele, alteori mai usoare, la finalul fiecareia fiecare dintre noi punand in balanta aceste decizii si analizand daca au fost tocmai bune si de ce.

De cele mai multe ori nu suntem pusi in fata unui fapt, sa decidem daca il vom efectua sau nu, ci trebuie sa alegem intre minim doua fapte, lucru care ne ingreuneaza si ne afecteaza procesul decizional. De multe ori, fie din comoditate, fie din perspectiva altor oportunitati aduse, alegem sa facem o actiune in defavoarea alteia, fapt care poate conduce la dezamagiri.

Sunt cazuri in care noi, oamenii, alegem sa amanam. Amanam incepand din zorii zilei alarma, mai apoi amanam poate ora mesei pentru ca la serviciu a aparut o urgenta. Amanam sa ne telefonam parintii, pentru ca ni se pare ca nu avem suficiente subiecte de discutie pentru ziua respectiva, sau poate nu avem starea necesara pentru o conversatie telefonica, amanam ora de somn pentru ca pe telefon am descoperit un articol interesant care merita citit.  De multe ori amanam momente de liniste si relaxare in detrimentul unei ore de lucru suplimentare sau din motive financiare.

Toate aceste amanari contribuie la starea noastra generala, la starea omului multumit si satisfacut de propria persoana. Nu amana. Sau incearca sa eviti cat mai multe amanari. Amanarile aduc regrete care nu mai pot fi indreptate.

Poate, de multe ori, ai amanat o vizita la bunici, pentru ca nu ai considerat-o necesara. Insa, cu siguranta, bunicii ar fi amanat orice pentru un moment alaturi de tine. Poate ca deseori amani o vizita la medic, chiar daca organismul tau iti semnaleaza anumite probleme, pentru ca nu ti se pare chiar atat de grav simptomul tau. Sau poate ca de multe ori ai amanat sa oferi o mana de ajutor, o moneda, o haina din multimea pe care o ai unui om de pe strada. Gandeste-te: ce ai amanat azi, spunand ca este si maine o zi in care poti face lucrul respectiv? Ai amanat vreodata sa iti ceri iertare, spunand ca maine este o zi mai buna pentru a face acest lucru?

De fiecare data cand amani, gandeste-te ca poate maine nu mai exista. Gandeste-te ca poate maine nu iti vei mai gasi bunicii in prag, asteptandu-te; gandeste-te ca maine diagnosticul tau poate fi mai dur, gandeste-te ca bucuria unui copil abandonat si care primeste o ciocolata si o jucarie veche este mai presus de orice alt motiv care sa te faca sa amani.

Fii spontan. Orice lucru care merita facut, fa-l la timpul lui. Nu exista o a doua optiune, din moment ce in mintea ta s-a nascut deja ceva. Foloseste-ti timpul, care este pretios, intr-un mod util si pune in practica tot ceea ce ai amanat in ultima perioada. Incepe cu o vizita la medic, iar daca buletinul de analize arata un lucru pozitiv, acorda atentia si devotamentul tau persoanelor pe care le-ai amanat de-a lungul vremii.

De fiecare data cand vrei sa amani un moment, gandeste-te daca maine, sau peste un an, momentul respectiv va mai fi disponibil pentru tine. Atunci cand vei intelege de ce cele mai dureroase experiente apar din cauza amanarii, vei fi capabil sa intelegi si cat de imensa este bucuria pe care o resimti la finalul indeplinirii unei actiuni provenite din decizia de a nu o amana.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Diverse