Travel

Cetatea Deva

Vizita la castelul Corvinilor s-a incheiat si iata ca am pornit spre urmatorul obiectiv, Cetatea Deva. Nu stiam de dinainte ce ne asteapta acolo, ce putem vizita, care este stadiul de degradare al cetatii. Cetatea se afla pe un deal, aproape de centrul orasului, astazi existand doar niste ruine. Este considerata una dintre cele mai importante fortificatii din Transilvania. Pentru a ajunge in mijlocul cetatii exista doua variante: se poate merge fie pe jos, prin padure, fie cu un funicular, timp de aproximativ doua minute. Noi am ales varianta cu funicularul, din cauza ca temperatura era destul de ridicata. Costul pentru o urcare si o coborare a fost de 20 lei/persoana, neexistand ulterior si o taxa de vizitare cetate. Daca alegi sa mergi pe jos ai acces gratuit in cetate. Cred ca este o recompensa pentru efortul depus. 😊

Drumul cu funicularul a fost o experienta interesanta, dealul urcat fiind destul de abrupt. Dupa o coada de aproximativ 20 minute (timp in care am putut vedea o parte din meciul echipei locale), am ajuns in cetate. Dupa cum spuneam la inceput, nu se poate vizita nimic. Practic am făcut un tur al cetatii, pe dinafara. Dar, acest lucru ne-a permis sa admiram orașul de la un capat la celalalt. Daca ma gândesc mai bine cam asta a fost principalul lucru care m-a incantat. Sigur, este de apreciat ca inca mai exista aceste ziduri si chiar sunt intretinute. Am putut observa faptul ca s-a lucrat si ca se incearca refacerea ei.

Dupa experienta cetatii am mai petrecut putin timp in oras. In zona centrala exista un parc cu vedere spre cetate, unde te poti odihni daca alegi sa urci pe jos dealul.
Noi am ales sa luam masa in centru. In proximitatea parcului exista strada pietonala, cu iesire in centrul orasului. Strazile si cladirile sunt ingrijite, exista terase la orice pas. In principiu atmosfera in Deva este placuta.

Sfatul nostru este ca, daca ajungi in zona, merita sa mai zabovesti pentru Cetatea Deva. Nu este la fel de impresionanta ca cea de la Alba Iulia, sau castelul Corvinilor, dar este un monument care face parte din istoria noastra. In plus de asta, avem o tara frumoasa si merita sa o descoperim.

https://www.youtube.com/watch?v=boGHd1JHXVo

Related posts
Travel

Muntele Draganu - drumul copilariei

Travel

Pestera, satul din Romania cu peisaje comparabile cu cele din Elvetia

Travel

Cheile Gradistei, locul contopirii cu muntele

LocatiiTravel

Fundata, locul cu cel mai curat aer din tara

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Worth reading...
Impresii de la cetatea Rupea