Uncategorized

Am fost si eu copil

Oare cand a trecut timpul? Parca ieri eram si eu un copil, copilul care, peste noapte, s-a transformat in adultul preocupat si obosit. Vremurile in care gaseam bucurie in orice, intr-o jucarie, intr-o carte, chiar si intr-o bomboana mi se par atat de indepartate dar, cu toate astea, inca atat de vii in mintea mea. Odata cu trecerea anilor, totul s-a schimbat si anii copilariei au ramas undeva in spate, in amintirile cele mai nepretuite.

Imi amintesc cum, in primii ani de scoala, eram intrebati ce dorim sa devenim cand o sa fim mari. Visam, toti, la cele mai inalte pozitii; de la medici, la piloti, avocati sau politisti. Dar nu stiam ca, odata cu aceste functii, vor veni si greutatile, iar timpul liber o sa fie din ce in ce mai redus. Astazi, aceeasi intrebare ar primi drept raspuns afirmatia: „as vrea sa ma fac copil„.

Cu cateva zile in urma, intorcandu-ma de la serviciu prin parc, am fost napadit de mirosul ierbii proaspat taiate, sadind in mine o nostalgie aparte. Brusc, in minte mi s-au derulat vacantele de vara petrecute cu bunicii mei, alaturi de care puteam simti acest miros al ierbii in fiecare zi. Cat de mult asteptam vacanta de vara, timpul liber pe care sa il folosim pentru a ne juca, timp in care grijile si problemele nu existau. Lumea era a noastra si atingeam culmi inalte prin vise.

Visam sa devenim adulti inca de mici copii si din pacate, acest lucru se intampla cu o rapiditate uimitoare. Ne dorim, de multe ori, sa depasim sau sa ocolim anumite etape ale copilariei, neconstientizand cat de mult gresim.

Profita de copilaria ta, de orice minut si orice zi din ea. Este perioada care iti ramane tatuata in inima intreaga viata si care te va alina in zilele aglomerate si obositoare ale adultului transformat, peste noapte, din copilul rebel si iresponsabil in omul ocupat si stresat.

Ramai copil, bucura-te ca un copil!

Related posts
Uncategorized

Fotogalerie. Colibe din zona Rucar

Uncategorized

Sotul a plantat mii de flori pentru sotia nevazatoare

Uncategorized

Timp de meditare in urma virusului Covid-19

Uncategorized

Cele mai fascinante lucruri despre Romania

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *