Calatorie

Bucuresti, capitala Romaniei

Palatul Parlamentului Bucuresti

Desi capitala tarii noastre, Bucuresti, nu apare in topurile celor mai importante reviste, publicatii ca si destinatie ideala de vacanta pot afirma ca zi de zi acest oras ma surprinde placut, deoarece zi de zi descopar ceva nou, unic, minunat care ii da savoare si care ma tine si ma determina a-mi forma radacini cat mai puternice si strajnice in pamantul lui.

Sa incepem lungul sir al argumentelor pro Bucuresti cu un singur cuvant: Dambovita. Acest rau strabate capitala pe o lungime de 22 km,  urmand un traseu sinuos. Intregul splai ofera o priveliste unica, in special in miezul verii cand caldura torida incinge asfaltul iar apa acestui rau este o oaza de racoare. De asemenea, este important de mentionat faptul ca, un rau de asemenea dimensiuni curge pe sub doua magistrale de metrou, un pasaj rutier si unul pietonal in zona Piata Unirii.

Un alt cuvant cheie care defineste frumusetea Bucurestiului este Parlament, altfel spus Casa Poporului. Aceasta cladire impresionanta, cea mai mare cladire administrativa din lume si care se poate observa de pe luna, reprezinta simbolul inca viu al tranzitiei de la comunism la democratie, constructia fiind inceputa in vremurile dictatorului Nicolae Ceausescu si finalizata dupa moartea acestuia. Este o cladire impresionanta prin arhitectura, iar in ceea ce privesc cifrele care o definesc, putem spune ca fostul dictator a adus Romaniei un plus de valoare care o situeaza mai presus de multe alte tari – un milion metri cubi de marmura si 3500 tone de cristal au ajutat la cladirea acestui imens monument.

Calea Victoriei – un alt punct de interest al Bucurestiului. Pornind din Piata Victoriei ( numita astfel in numele sacrificiului romanilor care au luptat in Razboiul de Independenta – cei care au supravietuit in urma acestuia au intrat in Bucuresti pe aici pe data de 8 octombrie 1878) si mergand pana in Piata Natiunilor Unite, la intersectia cu Splaiul Independentei, regasim de-a lungul acesteia: Muzeul National de Istorie, Biserica Zlatari, Biserica Doamnei, Sediul CEC, Cercul Militar National, Hotelul Continental, Teatrul Odeon, Teatrul de Revista Constantin Tanase, Palatul Telefoanelor, Muzeul National de Arta al Romaniei, Palatul Senatului, Palatul Regal, Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Ceramicii si Sticlei, Academia Romana, Palatul Stirbei, Palatul Cantacuzino, etc..

Bucurestiul este un oras foarte incarcat de istorie si cultura si din acest motiv noi il incadram in categoria oraselor care merita vizitate in amanunt.

Vom reveni și cu alte puncte de interest ale capitalei, precum și cu evenimente importante care se petrec in perioada imediat următoare, plus o galerie foto.

Sursa fotografie: travelwiz.ro

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Calatorie