Carte

Atitudinea este totul

 In urma unei dezbateri intr-un grup de prieteni referitor la cartea “Atitudinea este totul”  si dupa o luna in care zi de zi imi aparea reclama pe Facebook cu aceasta carte (Facebook chiar stie tot…) am decis sa o citesc. Daca inainte sa o citesc am judecat continutul ei (nu judeca o cartea dupa coperta), mi-am dat seama ca am gresit. Cartea are o textura sanatoasa daca urmaresti cu atentie esenta ei. Nu o sa fac o recenzie completa, ci o sa ma opresc asupra unei afirmatii pe care o sa o detaliez in scurte cuvinte: “Devenim ceea ce credem ca vom deveni”.

Pentru a intari ideea exprimata, autorul a folosit citatele:

  •  Marcu 9:23 “Daca poti. Toate lucrurile sunt cu putinta celui care crede!”
  •  Napoleon Hill: “Mintea poate sa obtina ceea ce concepe si crede.”
  •  Ralp Waldo Emerson: “Un om este ceea ce gandeste toata ziua.”

Am reflectat la aceste afirmatii analizand anumite situatii din viata mea si de multe ori am atras asupra mea o atitudine negativa din cauza gandurilor avute. Sa facem un exercitiu. Cu tarie cred ca fiecare dintre noi a avut o zi proasta la locul de munca, a ajuns obosit, suparat si foarte afectat de gandul ca maine trebuie sa o ia de la capat. Poate ziua aceasta proasta s-a datorat faptului ca te-ai certat cu un coleg, sau poate din cauza ca ai intarziat, din cauza unui blocaj in trafic; sau poate din cauza ca lucrezi pe un task mai complicat, peste care nu esti stapan. Si acest lucru te macina, iti creeaza neliniste ca nu stii cum o sa il finalizezi, si fara sa iti dai seama in mintea ta s-a creat imaginea ca nu poti sa reusesti. Modul acesta este gresit.

Sigur, acesta este doar un exemplu, gandirea negativa o poti atrage oricand.

Ce faci ca sa nu ajungi in situatia aceasta?! Nu sunt in masura sa ofer sfaturi, dar cred ca, indiferent de cat de roz este sau nu este situatia, atitudinea trebuie sa fie una pozitiva. Gandeste-te la ceea ce a spus Lev Tolstoi: “daca gasesti un drum fara obstacole, probabil ca drumul acela nu te duce nicaieri”.

Este nevoie sa lasam gandurile negative, sa vedea partea pozitiva din orice intamplare, sa invatam din ea, iar astfel, zi de zi sa adaugam o caramida in dezvoltarea personala cat si profesionala.

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *