Sport

Tibi Useriu – locul 2 la Yukon Artic Ultra, editia 2020

Tibi Useriu
Tibi Useriu

Un nou rezultat exceptional; Tiberiu Useriu a terminat cursa de la Cercul Polar, Yukon Artic Ultra, situandu-se pe locul doi, dupa o cursa de 300 mile, alergand in perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

Chiar daca a terminat pe locul 2, performanta sa este extrem de importanta. Dintr-un numar de 20 de persoane, doar Tibi si castigatorul Fabian Imfeld au terminat cursa. Tibi Useriu a demonstrat, inca o data, ce poate obtine, avand la baza ambitie, reusind sa duca drapelul Romaniei atat de departe.

Pentru cei care au urmarit povestea lui nu este o surpriza faptul ca a reusit sa termine cursa pe locul doi. In trecut a reusit sa castige de trei ori la rand cel mai dur maraton din lume, Ultra 6633. De altfel, este singura persoana din lume care a atins aceasta performanta.
Cu toate acestea, povestea lui de viata este o poveste de film. Asa cum aflam din cartea lui, trecutul sportivului a fost destul de tumultos. In urma unor infractiuni, a primit o condamnare de 23 de ani de inchisoare (pentru jafuri armate in Germania); a fost garda de corp a unui interlop care avea legaturi cu mafia sarbeasca. In urma deciziilor judecatoresti a fost condamnat la 13 ani de inchisoare, din care a facut doar 10. Dar, toate aceste lucruri nu l-au doborat. A avut taria de a se reabilita, si-a canalizat toata energia pentru sport si atins niste performate greu de realizat.

Felicitari Tibi Useriu pentru munca depusa, pentru faptul ca an de an reusesti sa porti drapelul atat de sus si ca aduci onoare Romaniei!

Sursa foto: https://www.cotidianul.ro/tibi-useriu-decis-sa-lupte-pana-la-capat/

Reactia ta

Incantat
0
Fericit
0
Dragoste
0
Nu sunt convins
0
Amuzant
0

Ar putea sa-ti placa si

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in:Sport